•• BENIEUWD WAT IK VOOR U KAN ENGINEEREN? ••

contact

Software Engineering

Als het gaat om software engineering werkt De Beijer Engineering graag met LabVIEW. LabVIEW heeft de sterke voorkeur omdat het zo’n mooi en veelzijdig softwarepakket is. Hiermee komt u snel van idee tot werkend product. LabVIEW is een grafische programmeeromgeving. Deze programmeeromgeving is geschikt voor een scala aan softwaretoepassingen en wordt daarom gebruikt in allerlei verschillende onderdelen in de industrie.

Of het nu gaat om besturingstechniek, automatisering, productie, dataloggen, visuele inspectie, of inzicht verkrijgen in procesvariabelen met of zonder database, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bijkomend voordeel is dat al deze verschillende besturings- en softwareonderdelen makkelijk met elkaar te koppelen zijn. Dit alles in één en hetzelfde programma, waardoor verschillende technieken naadloos met elkaar kunnen samenwerken.  

Door de grafische programmeeromgeving, is het eenvoudig, om na een goede basis, zelf snel aanpassingen te doen.

Met LabVIEW bespaart u veel programmeringstijd

De afgelopen 10 jaar heb ik veel gewerkt met LabVIEW om tal van test- en ontwikkelingsinstallaties te testen en zo verbeteringen aan te brengen in de productie of doorontwikkeling van de machines.

Zo heb ik LabVIEW toegepast in het lab om de Solabcool machine door te testen. Verder gebruik ik LabVIEW nu onder andere voor de productie van Climatebooster (goedkeuren van Climateboosters, het uitprinten van labels en het afboeken van productie aantallen in een SQL database), heb ik veel testopstellingen gebouwd voor vermogenstesten en gebruik ik LabVIEW voor DeltaPro software.

Enkele voorbeelden hiervan zijn terug te vinden onder de tab “projecten”.

Ik ben niet alleen bekent in LabVIEW. Zo heb ik in het verleden ook verschillende kleine projecten gedaan met Siemens Step7, het huidige TIA Portal. Meer recent heb ik projecten gedaan in CodeSys en Wago PLC.

Vooral de combinatie van LabVIEW en CodeSys software met een Wago PLC hebben bij mij een grote voorkeur omdat dit een goede en betaalbare basis is voor zowel een stabiele aansturing en een goede interface tussen HMI systemen.  Door deze combinatie kun je vrij eenvoudig een goede beveiligde aansturing hebben en daarnaast inzicht creëren op een computer. De klant kan hiermee alle gewenste parameters van het systeem of installatie goed in de gaten houden en waar nodig aansturen of verbeteringen aan brengen.

Ik heb me de laatste tijd niet alleen beziggehouden met LabVIEW of Codesys. In de techniek kom je al gauw diverse softwaresystemen en PLC’s tegen.

De Climatebooster chip/software bestaat uit C++ (System Workbench). Hier heb ik veel mee gewerkt en diverse testen en software verbeteringen in aangebracht.

Software komt voor in vele systemen en elk merk heeft vaak weer net zijn eigen software pakket. Over het algemeen is het een afgeleide van elkaar kan ik er snel mee overweg.

Dus mocht u een software uitdaging hebben, dan ga ik graag het gesprek met u aan en kunnen we kijken of ik u verder kan helpen.  

Wilt u meer weten neem dan gerust contact met mij op.